maanantai 6. elokuuta 2012

Asuntomessut osa 1

Tampereen asuntomessut olivat itselleni aika suuri pettymys. Toki kohteiden joukosta löytyi helmiäkin, mutta suuressa osassa tuntui olevan niin rakentamisen kuin sisustamisenkin osalta aivan liikaa yritystä, käytännöllisyyden ja viihtyisyyden kustannuksella.

Muutamaan asiaan kiinnitin messuilla kuitenkin huomiota, tässä postauksessa niistä ensimmäinen; erikoisseinät. Oli enemmän sääntö kuin poikkeus, että kohteista löytyi yksi tai useampi erikoismaalattu pinta (joissakin kohteissa lähes kaikki seinäpinnat). Suosituimpia olivat betonin ja harmaan eri sävyt, rouheasti lastalla vedeltynä tai väripesutekniikalla tehtynä. Myös kylpy- ja wc-tiloissa näitä näkyi yllättävän paljon. Tikkurilan Tunnolla tehtyjä pintoja näkyi runsaasti, mutta kyllä kauneimmat seinät olivat Belle Artin käsialaa.Belle Arti

Belle Arti


Keittiön väliseinä on suolalla ja etikalla ruostutettua terästä, jonka päälle on laitettu uretaanilakka. 

Syy, miksi huomioni kiinnittyi messuilla juuri erikoisseinäpintoihin lienee se, että kävin viime keväänä Harmonia Design Oy:n Sonja Ikosen pitämän maalauskurssin, jossa opettelimme itse maalaamaan näillä samaisilla tekniikoilla (yhteensä 6 eri tekniikkaa). Voin lämpimästi suositella ko. kurssia kaikille, jotka ovat kiinnostuneet maalaamaan seiniä kotiin erikoisemmilla tekniikoilla. Ja samaan hengenvetoon voin suositella, että ilman harjoittelua tällaisia pintoja ei kannata lähteä kokeilemaan, näyttää nimittäin aika paljon helpommalta kuin on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!