maanantai 25. helmikuuta 2013

Valokuvauskurssia ja -harjoituksia

Viime vuoden puolella kirjoittelin uudesta kamerahankinnastani Canonin 650D:stä, johon ostin objektiiviksi 55-250mm. Vanhasta järkkäristä löytyi jo perusputki 18-55mm. Olen ollut kameraan erittäin tyytyväinen ja varsinkin nyt vuodenvaihteen jälkeen kun aloitin valokuvauskurssin, on kameran mahdollisuudet alkaneet kunnolla avautumaan. 

En siis ole aikaisemmin valokuvausta harrastanut,  vaan vanhan kameran automaatilla ja kännykällä pääasiassa kuvia napsinut. Mutta voin jo nyt todella suositella valokuvauskurssia jokaiselle järkkärin ostajalle (itse olen työväenopiston peruskurssilla, joka maksoi reilut 100€). 

Toki manuaalia lukemalla ja itse oppimallakin pääsee varmasti eteenpäin, mutta kyllä asiaa huomattavasti edesauttaa, jos ymmärtää mitä on tekemässä ja miksi. :) Kurssilla käydään läpi tietysti kameran perustoiminnot sekä opetellaan niin manuaali kuin puoliautomaatilla kuvaamista. Lisäksi harjoitellaan kuvaamista erilaisissa tilanteissa (juhlat, matkakuvat, mallin kanssa) sekä sommittelua ja kuvankäsittelyä. Joka kerta saadaan myös kotitehtäviä, joita sitten lähetetään opettajalle kommentoitavaksi. Eli varsin kattava paketti hintaansa nähden. 

Aikaa tämän(kin) harrastuksen parissa saa kyllä kulumaan tuntitolkulla ja luulenpa, että nälkä vaan kasvaa syödessä... Tässä pari harjoituskuvaa viime viikolta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!