keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Betonilattia

Melkoisen vauhdikkaita ovat viimeiset pari viikkoa olleet ja kirjoittelut onkin jäänyt vähemmälle. Työkiireiden lisäksi olemme ravanneet asuntonäytöissä ja tehneet tarjouksia. Lopputuloksena meillä on nyt uusi OMA koti! Mikä parasta tämä koti on juuri sellainen, mitä olimme etsineet - putkiremontti alkamassa ja siinä samassa aiomme remontoida koko asunnon perusteellisesti oman näköiseksi.

Meillä on suuret suunnitelmat mm. keittiön siirtämisestä toiselle puolelle asuntoa olohuoneen yhteyteen, saunan rakentamisesta jne., joten tulevat kuukaudet menevät tiiviisti tämän projektin parissa. Paljon remonttiaiheisia postauksia siis tiedossa! Nyt ensimmäisenä steppinä aiomme marssia arkkitehtitoimistoon keskustelemaan asunnon pohjan muuttamisesta, rakennuslupien hakemisesta jne. Haluan ehdottomasti jonkun ammattilaisen LVI-kokemuksella hoitamaan tätä puolta projektista, jotta voin nukkua yöni rauhassa.

Sisustussuunnittelu onkin sitten ihan oma juttunsa, enkä voisi olla enempää innoissani siitä, että pääsen suunnittelemaan alusta loppuun kohteen, joka on oma ja siten voin tehdä kaikki valinnat oman maun mukaisesti (no, miestä täytynee kyllä kuunnella jossain määrin).

Eräs yksittäinen asia, josta olen innostunut ihan hurjasti viime aikoina on betoni. Sitä tulee varmuudella jossain muodossa asuntoon - keittiön tasona, kylppärin käsienpesualtaana, seinänä tai jopa laittiana. Betonilattia osui silmääni jo syksyllä tässä Koti ja Keittiö -lehden jutussa (samassa lehdessä, jossa meidän entinen asunto esiteltiin :)) ja ihastuin tuohon välittömästi. Lattialämmitys ja kynnyksettömyys kolahtivat myös. Ja koiran kannaltahan tämä olisi mitä kestävin lattiaratkaisu.

Kuva: Riitta Sourander / Koti ja Keittiö
Myös viime vuoden asuntomessuilla Casa Forte -kohteeseen oli tehty betonilattia. Tämä kokonaisuus on kyllä omaan makuuni hieman liian industrial, trukkilava sänkyineen ja betoniseinineen, mutta lattia on hieno.

Kuva: Asuntomessut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!