lauantai 27. huhtikuuta 2013

Keinutuolin maalaus

Sillä välin kun putki- ja huoneistoremonttisuunnitelmat etenevät hitaasti (=ei vielä ollenkaan), on ollut aikaa ja energiaa hieman pienemmille projekteille, kuten tämän keinutuolin maalaamiselle.

Mieheni vanhempien muuttaessa uuteen pienempään asuntoon, saimme heiltä lahjaksi vanhan keinutuolin, joka olisi löytänyt tiensä kierrätykseen ellemme olisi sitä pelastaneet. Väritykseltään tuo vaalea puu ei kuitenkaan meille ihan istunut, joten päätin maalata sen - yllätys yllätys - mustaksi. Ja kyllä kannatti, sillä lopputulos on hieno ja istuu meille täydellisesti!

Tämä ei ollut edes kovin työläs projekti, vaikkakin se sisätiloissa tehtynä vaati ikkunoiden pitämisen auki lähes pari päivää. Kevyt hiominen hienolla hiekkapaperille, jonka jälkeen ensimmäinen maalikerros Tikkurilan mustaksi sävytetyllä Otex -tartuntamaalipohjalla. Seuraavana päivänä sitten hiekkapaperilla pienten valumakohtien tasoittaminen ja päälle kerros kestävää, puolihimmeää Empire kalustemaalia. Yksi kerros varsinaista maalia riitti, kun pohjamaali oli musta. Valitsin itse puolihimmeän maalin, mutta täysmattanakin olisi varmasti toiminut loistavasti.6 kommenttia:

 1. hei, samanlainen projekti olisi edessä. voisitko vielä kertoa yksityiskohtaisemmin työvaiheet, hiominen jne ja paljonko noita molempia maaleja kului ja minkä hintaisia ne oli? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka,

   Ja pahoittelut kun vastaus kesti, blogi lomaili tässä pari viikkoa kun olin reissussa. :)

   Hiominen oli tosi nopea juttu, kävin kevyesti läpi mahdollisimman hienolla hiekkapaperilla koko tuolin, mutta en mitenkään hinkannut päällä olevaa lakkaa kokonaan pois. Lähinnä vain sen verran koskin hiekkapaperilla, että pinta meni pikkaisen rikki ja maali siten tarttui paremmin. Sen jälkeen putsasin kostealla rätillä hiontapölyt pois ja annoin hetken kuivahtaa.

   Tuo tartuntamaali kannattaa valita heti sen sävyn mukaan mikä tuolistakin tulossa niin silloin yksi kerros varsinaista maalia riittää. Eli ensimmäinen kerros Otex tartuntamaalia pintaan ja vuorokauden kuivuminen.

   Jos tulee valumia niin ne kannattaa hioa pois kuivumisen jälkeen ja pyyhkiä pölyt pois ennen varsinaista maalikerrosta. Ja sitten tosiaan kun tuo kuivunut niin voi maalata sillä lopullisella maalilla.

   Muistaakseni mulla oli molempia maaleja yhdet alle litran purkit (olisko ollut vajaa 20€/kpl en ihan tarkkaan muista) ja ne riitti oikein hyvin. Rautakaupan myyjältä kannattaa toki kysyä, paljonko arvioi että maaleja kuluu, niillä yleensä aika hyvä tuntuma.

   Maalit on pysynyt erittäin hyvin, eikä mitään naarmuja/kolhuja ole pintaa vielä jäänyt. :)

   Toivottavasti näistä oli apua ja saat lopputuloksena hienon keinutuolin!

   Poista
 2. Hei kiitti vastauksesta! Maalasitko myös keinun jalat kokonaan alapuolelta? Entä istuimen alaosan?
  Jos maalasit niin miten ja missä järjestyksessä muun keinun kanssa, kannattaako eka heittää keinu ylösalasin ja maalata vain maahan osuvat kohdat ja odottaa kuivumista vai miten? Kysyn varmaan ihan höhliä mutta eka maalausurakka ikinä edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä mitään. :) Maalasin jalat alta vain niiltä osin kun ne on ilmassa, eli en ihan tuota keskimmäistä osaa, koska ajattelin, että siitä voi jäädä jälkiä lattiaan kun keinuttelee ja muutenkaan ei näy mihinkään. (Ei oo kyllä mitään jälkiä nyt jäänyt lattiaan). Istuinosan altakaan en maalannut muuta kun hieman reunoista, siten että ei vilku se puunväri sieltä alta.

   Taisin kyllä tehdä niin, että kun olin ensin maalannut tuolin oikein päin ja se oli kuivunut niin käänsin sen vielä ylösalaisin ja kävin läpi vielä alapuolelta katsottuna. Tossa kun on noita pinnoja ym. niin paljon niin helposti jää jotain pieniä kohtia huomaamatta ja maalaamatta.

   Poista
 3. Mekin tuunattiin aikanaan vanha keinutuoli valkoiseksi. Mustakin on kyllä tosi kiva, ja varmaan kestää aikaa tuo huonekalu. Ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mukava että uusia kuvia instassa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!