torstai 20. kesäkuuta 2013

Kodin tunnelma


Katselin tässä taannoin Marko Paanasen sisustusohjelmaa, jota olen seurannut erityisen uteliaana nyt, kun oman kodin remontti häämöttää lähitulevaisuudessa. Joka jaksosta onkin noussut esiin muutama hyvä pointti korvan taakse laitettavaksi.

Markon mielestä kotisisustajat mm. keskittyvät liiaksi epäolennaisiin asioihin ja liian pieniin yksityiskohtiin kokonaisuuden kustannuksella. Jäin pohtimaan tätä ja huomasin, että itsekin olen toiminut juuri näin miettiessäni mm. kylpyhuoneen laattavaihtoehtoja vaikka edes pohjapiirustukset eivät ole vielä selvillä. Toki olemme ehtineet jo väitellä useampaan otteeseen myös siitä, miten päin sohva tullaan laittamaan uudessa olohuoneeseen remontin jälkeen... Aika ottaa askel taaksepäin.

Markon mukaan järjestys, jossa kodin sisustaminen (ja remontti) tulisi miettiä on seuraavanlainen:
tunnelma, pohja, pinnat, huonekalut, toteutus.

Päätin siis nyt ensitöikseni miettiä, millaisen tunnelman haluaisin tulevaan kotiimme. Luonnollisesti koko kodin tunnelman tulee olla jossain määrin yhtenäinen, mutta kuitenkin jokaisella huoneella on myös oma erityinen tunnelmansa ja onkin vaikea verrata tässä mielessä vaikkapa makuuhuonetta ja kylpyhuonetta. Jos nyt kuitenkin jollain tapaa haluaa luonnehtia kokonaistunnelmaa, jonka toivoisin remontin jälkeisestä kodistamme välittyvän niin kuvailisin sitä näin: avara, valoisa, loft-henkinen, tyylikäs, kodikas, maanläheinen, persoonallinen ja toimiva.

Muutama kuva, joista voisin jokaisesta varastaa pienen palan tunnelmaa omaan kotiimme.

 
Kuvat: 1 honeypielivingetc , 2 frenchbydesign 3 pinkletandc 4 Pinterest (alkuperäinen lähde ei tiedossa) 5 thatkindofwoman 6 wisuella.blogspot.no/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!