keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Jopon maalaus

Vihdoinkin auringossa haalistunut ja lumen alla ruostunut Joponi sai uutta väriä pintaan. Jopon maalaaminen on ollut agendalla jo pitkään, mutta kerrostalossa ja autottomana on ollut hieman haasteita löytää sopivaa paikkaa projektille.

En heti osannut päättää, minkä värinen Joposta tulee, joten ostin muutamaa eri spraymaalia Helsingin Kallion Decoväristä. Putilot maksoivat vaivaiset 5€ kpl ja myyjän mukaan yksi purkki olisi riittänyt Jopon maalaamiseen. Itse onnistuin kuitenkin käyttämään lähes kolme pulloa tähän. Jouduinkin matkan varrella vaihtamaan keltaisen hieman kirkkaampaan kuin alunperin olin ajatellut, sillä mökin läheisestä Motonetistä ei löytynyt ihan samaa sävyä. Loppujen lopuksi tämä kirkkaampi keltainen onkin ehkä kivempi.

En lähtenyt vanhoja maaleja sen kummemmin poistelemaan vaan ainoastaan pesin pyörän ja hioin ruostuneet kohdat sileiksi. Sen jälkeen osien irroittelu, Jopo-tekstin ym. suojausteippaus ja maalia pintaan.

Nyt kun vielä muistais, miten tuo pyörä kootaan...

2 kommenttia:

  1. Heippa, halusin vaan kysyä että onnistuisinko mitenkään maalaamaan punaista jopoani vaaleanpunaiseksi tai mattamustaksi? Pitääkö jotain pintoja hioa tai poistaa edellistä väriä? Olen vähän amatööri näiden kanssa...:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmastikin onnistuu ainakin tollaisilla spray-maaleilla. Vanhaa väriä ei tarvitse poistella mutta toki kannattaa putsata pyörä hyvin ja hioa jos on esim ruostuneita kohtia. Tosin amatööri oon tässä itsekin joten kannattaa vielä kysyä ohjeita sieltä mistä maalit ostaa. :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit!