tiistai 6. elokuuta 2013

Alustavat pohjapiirustukset


Uudet pohjapiirustuksemme eivät ole vielä ihan valmiit, mutta kyllä näillä pääsee jo kivasti fiilistelemään ja saa käsityksen tulevasta rempasta. Kunhan lopulliset piirustukset vielä valmistuvat niin tiedossa tarkempaa huonekohtaista raporttia, mutta tässä koko homma pääpiirteissään.  


Kuten näkyy, nykyisellään makuuhuone ja olohuone ovat vierekkäin kadun puolella ja keittiö erikseen sisäpihan puolella. Makuuhuone on aivan valtavan kokoinen suhteessa muihin huoneisiin. Keskellä asuntoa on eteinen, joka on nyt tukittu valtavalla kiinteällä vaatekomerolla sekä kylpyhuone. Aiomme purkaa makuuhuoneen ja olohuoneen välisen seinän ja siirtää keittiön kadun puolelle olohuoneen yhteyteen. Makuuhuone puolestaan siirretään sisäpihan puolelle ja nykyisessä keittiössä sijaitsevaan vanhaan alkovi syvennykseen aiomme rakentaa erillisen wc:n. Nykyiseen kylpyhuoneeseen rakennetaan pieni sauna ja sen lisäksi sinne jäisi vain suihku. Wc:n ja saunan osalta piirustukset eivät ole vielä valmiit ja ne kenties vielä hieman muuttuvat. Samoin keittiön osalta ei olla vielä päästy ihan tarkalle tasolle.

Suurin haaste tulee olemaan sauna ja sen mahduttaminen pienen kylpyhuoneen sisään. Alunperin olimmekin ajatelleet, että  sauna rakennettaisiin tulevan wc:n paikalle ja oviaukko puhkaistaisiin nykyisen wc-istuimen kohdalta. Päädyimme kuitenkin erilliseen wc:hen käytännön syistä ja myös siksi, että tällöin meidän ei tarvitse koskea kantaviin rakenteisiin. 

Eteisestä on aikoinaan ollut käynti nykyiseen makuuhuoneeseen ja haluaisimmekin avata tämän vanhan oviaukon uudestaan niin, että koko avara ja valoisa tila avautuisi edessä ulkoovesta sisään astuttaessa. Haasteena kuitenkin on, että silloin eteisen säilytystila pienenee merkittävästi. Muutenkin toinen suuri haaste meillä on, miten saamme riittävästi säilytystilaa asuntoon.

Eli kyllä aikamoinen pommi on tippumassa tähän asuntoon vuoden vaihteessa, eipä jää oikeastaan mitään entiselleen, mutta sehän passaa. :)

Piirustukset: Tiitta Salmenkivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!