maanantai 5. elokuuta 2013

Miks me asutaankaan täällä?
Aina toisinaan pyökkikeittiötä, repsottavaa koivuparkettia ja kompromissi-kylpyhuonetta katsellessani mietin, että mitäs he******ä me oikein mietittiinkään kun ostettiin tämä asunto viime keväänä?! Kärsimättömälle ihmiselle yli puolen vuoden odottelu, että remontti edes alkaa, on nimittäin tuskien tie. Tällaisina hetkinä yleensä suljen silmät ja yritän miettiä remontin jälkeistä kotia sekä palauttaa mieleen, miksi  kaikesta huolimatta ihastuttiinkaan juuri tähän asuntoon. Lopulta aika monta syytä onneksi löytyykin.

Sijainti: Oltiin jo lähes muuttamassa jonnekin kauemmas, pois Etelä-Helsingistä, mutta onneksi vedettiin näiden mietintöjen välissä vähän happea. Vähitellen kauhun tunne alkoi nimittäin hiipiä molempien mieleen ja tultiin siihen tulokseen, että aamuruuhkat ja hiirenhiljainen, lapsiperheystävällinen idylli ei ole vielä meitä varten. Nautimme enemmin siitä, että ovesta ulos astuessa kuuluu prätkien pörinää ja kadulla on heti elämää. Kaikki ihanat kahvilat, sisustusliikkeet, Eiranranta, Kaivopuisto ja Koffari ovat kulman takana ja viikonloppuiltaisin voi lompsia kaupungilta kotiin kun siltä tuntuu. Päätettiin siis tinkiä mieluummin neliöistä ja omasta pihasta.

Täydellinen pohja: Jostain syystä ollaan  aina päädytty asumaan aina läpitalon asuntoon, jossa sisäänkäynti on asunnon keskeltä ja makuuhuone toisella puolella kuin olohuone. Tämä onkin osoittautunut varsin toimivaksi ratkaisuksi meille. Pohjapiirustusta mallaillemalla saatiin luonnosteltua tämän kämpän pohjasta juuri täydellinen meille. 

Koko: 71 neliötä on juuri sopiva määrä meille. Ei tarvita enempää, muttei pärjätä vähemmälläkään. 

Vanha talo: Ei varmaan tarvitse perustella enempää. Vanhoissa taloissa vaan on niiin eri fiilis kuin uusissa. Leveät ikkunalaudat, korkeat huoneet, leveät rappukäytävät ja kakluuni, joka on muuten talon ainut toiminnassa oleva.

Vastapäinen talo: Ihastuin välittömästi meidän vastapäiseen taloon. Se tuo mieleeni lomat Italiassa ja Espanjassa ja toivon, ettei siihen tule ikinä julkisivuremonttia vaan saa olla juuri tuollainen kuin nyt. 

Putkiremontti: Remontti, joka mahdollistaa sen, että voimme tehdä kodista juuri sellaisen kuin haluamme. Ei yhtään kompromissia, ei ainakaan montaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!