lauantai 21. syyskuuta 2013

KÖÖPENHAMINA - RAVINTOLASUOSITUKSIA

Tiedän, että muutama ystävä on suuntaamassa Kööpenhaminaan lähiaikoina, joten ajattelinpa helpottaa elämäänne ja vinkata muutamasta aivan loistavasta ravintolasta. Ensinnäkin sanottakoon, että alue jota ei Köpikseen suuntaavan kannata ohittaa on Kødbyenin Meatbacking District eli vanha teurastamoalue. Alueella on toinen toistaan sympaattisempia ruokapaikkoja, kahviloita ja putiikkeja. Alue itsessään näyttää aika karulta, mutta ravintolat ovat tunnelmaltaan rentoja, sisustukseltaan mielenkiintoisia ja ruoka on taivaallisen hyvää. Myös hinta-laatusuhde on kohdillaan. Näin siis ainakin niissä parissa paikkaa, missä me ehdimme käydä, mutta muistakin rafloista olen kuullut hyvää.

Kahdessa vuorokaudessa ehdittiin syödä kolmessa ravintolassa ja ne olivat kaikki omassa kategoriassaan ihan huippuja. Kuvia tuli napsittua kännykällä hämärässä, joten toivottavasti niistä saa jotain selvää.

Kødbyens Fiskebar
Flæsketorvet 100
1711 København V
http://fiskebaren.dk/en/


Tästä Meatpacking Districtillä sijaitsevasta kalaravintolasta tuli suosikkimme jo edellisellä Kööpenhaminan reissulla, joten oli selvää että tänne suunnataan myös nyt. Simpukat on ehdottomasti kokeilemisen arvoiset ja pääruokana sekä kala- että liha-annokset toimivat. Samoin jälkkäri. Ensi kerralla pitää vielä kokeilla fish'n chipsejä, joita on kehuttu myös paljon. Veikkaan, että tästä tulee meidän kantispaikka aina jatkossa kun suunnataan Köpikseen.

Fiskebar on todella suosittu paikallisten keskuudessa, joten sinne kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin. Ruokailupaikkoja löytyy myös tiskiltä, jossa on ihan leppoisaa syödä. Ravintolassa on muutenkin kaikin puolin rento tunnelma ja hauska sisustus. Teurastamoaikaa ei ole sisustuksessa peitelty vaan se on jätetty reippaasti näkyviin.The Red Box
Store Kongesgade 42
DK 1264 Copenhagen 
http://www.theredbox.dk/Jos tykkäät Farangista, tykkäät varmasti myös tästä aasialaisesta fuusiokeittiöstä. Kurkkaa vaikka Tripadvisorin arvostelut niin tiedät, että kyseessä ei ole mikään turha paikka. Ja täytyy sanoa, että arvostelut eivät olleet ollenkaan väärässä. Kannattaa ottaa 15 ruokalajin maistelumenu, joka ei ollut juurikaan kalliimpi kuin kolmen ruokalajin menu. Täällä hinta-laatusuhde oli enemmän kuin kohdillaan enkä löytänyt menusta yhtäkään annosta,  josta en olisi pitänyt.


Mother
høkerboderne 9-15, 1712 københavn v
http://mother.dk/Jos pitsahammasta kolottaa ja tykkäät pelkistetyn makuisesta, luomupohjaan tehdystä pitsasta, kannattaa suunnata jälleen Kødbyeniin ja siellä rennon kotoisaan Motheriin. Palvelu oli hyvää ja pitsat tulivat ennätyksellisen nopeasti, joten nälissään ei tarvinnut kauaa istuskella. 

Näiden lisäksi jos pikkunälkä pääsee kesken päivän yllättämään, kannattaa napata jostakin lukuisista hodarikärryistä hodari välipalaksi, nam! Toinen hyväksi todettu, uusi tuttavuus oli Joe & Juice, josta sai lämpimiä toasteja ja tuorepuristettuja mehuja & smoothieta. Näistä en valitettavasti muistanut ottaa kuvia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon näistä vinkeistä! Olen menossa Köpikseen kevään puolella joten varmasti tulee tsekattua joku noista!

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!