tiistai 22. lokakuuta 2013

LUOVAN SISUSTUSSUUNNITTELUN KURSSI
Jo pitkään minulla on ollut tarkoitus vinkata kaikille sisustusintoilijoille eräästä loistavasta mahdollisuudesta kehittää omia sisustussuunnittelijan taitoja päivätyön ohella. Harmonia Design Oy järjestää nimittäin Luovan sisustussuunnittelun kursseja, jonne on kuka vaan tervetullut olipa tavoitteena sitten harrastusmielessä syventyä sisustussuunnittelun saloihin, oman kodin sisustaminen remontti- tai rakennusprojektin myötä tai vaikka ammatinvaihdos.

Päädyin itse kyseiseen sisustuskouluun puolitoista vuotta sitten kun tuskailin sen kanssa, että kaipasin jotain luovaa tekemistä silloisen duunini oheen. Toki markkinoinnin parissakin luovuutta saa käyttää :), mutta jotenkin haikailin joko jotain käsillä tekemistä tai sitten muuten vaan erilaista tapaa toteuttaa itseäni. Koska sisustaminen, kodin tuunailu ja sen sellainen oli aina ollut lähellä sydäntäni, lähdin etsimään vaihtoehtoisia koulutusjuttuja tältä saralta.

En ollut kuitenkaan valmis hyppäämään kokonaan pois päivätyöstä ja siirtymään koulun penkille useiksi vuosiksi, joten olin tosi onnellinen kun löysin Harmonia Designin järjestämän Luovan sisustussuunnittelun kurssin, jossa opetus tapahtui arki-iltoina ja joinakin viikonloppuina sekä omaa projektia vapaa-ajalla työstäen. Kurssi kesti kokonaisuudessaan puoli vuotta. 
Tämä koulutus erosi myös muista vastaavista siinä, että siellä ei käyty läpi vain teoriaa vaan käytännön kautta harjoiteltiin ja opittiin asioita. Toki teoriaakin oli jonkun verran, mutta enimmäkseen käytännön kautta oppimista ja luovia työpajoja. Jokaisella oppilaalla oli koulutusjakson aikana jokin todellinen sisustussuunnitteluprojekti, joka toteutettiin alusta loppuun itse (tila-, väri-, materiaali-, kalustus- ja valaistussuunnitelmat). Koska ryhmä oli suhteellisen kompakti oli opettajalla kuitenkin hyvin aikaa paneutua jokaisen projektiin ja olla apuna siinä. 

Itselläni tuo projekti oli vanhempieni yläkerran uudistaminen, jonka sainkin hienosti maaliin ja suunnitelma on myös pitkälti toteutettu sen mukaisesti. Mielestäni lopputulos oli erittäin onnistunut ja vanhemmatkin tykkäsivät (tai niin ne ainakin sanoivat :)).

Kaiken kaikkiaan kurssi oli erittäin antoisa ja monipuolinen ja siitä on ollut erittäin paljon hyötyä myös nyt oman remontin suunnittelua ajatellen. Myös kontakteja alan ihmisiin ja materiaalitoimittajiin sieltä sai kivasti. Itselläni se poiki myös ylipäätään suuren innostuksen sisustusalaa kohtaan, innostuksen kirjoittaan kotijuttuja sisustuslehtiin ja tämän blogin pitämiseen. 

Lisäksi olen sen jälkeen jatkanut luovuuteni toteuttamista käymällä erikoismaalauskurssin, Sketch up –kurssin ja nyt meneillään on valokuvauksen jatkokurssi. Olikin mahtavaa havahtua jossain kohtaa siihen, että vaikka on kouluttautunut jollekin tietylle alalle, niin mikään ei estä kouluttautumasta ja harrastamasta itseään kiinnostavia muita juttuja vapaa-ajalla. Tavallaan itsestään selvää, mutta helposti sitä kuitenkin jämähtää paikoilleen. Kaikesta uuden oppimisesta on aina jollain tapaa hyötyä myös varsinaisessa työssä, näin ainakin uskon ja olen itse kokenutkin.
Seuraavat Luovan sisustussuunnittelun kurssit alkavat ensi vuoden alussa, joten jos tällainen mahdollisuus kiinnostaa niin suosittelen ilmoittautumaan nopeasti, sillä toinen kevään kursseista on jo täynnä. Koko koulutuksen rakenteeseen voi tutustua täältä ja kurssin vetäjältä Sonja Ikoselta saa tarvittaessa lisätietoja. :)

KUVAT: 1 2 3

2 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit!