lauantai 21. joulukuuta 2013

JOULULEIPOMUKSIA

Järjestettiin tällä viikolla ystävän kanssa leipomisilta, jossa tehtiin oikein urakalla kakkuja ja leipiä viikon illanistujaisia varten. Ja muutenkin, koska leipominen on kivaa. :) Luomukset mitä ilmeisemmin onnistuivat, koska reseptejä pyydettiin heti jakoon, joten jaanpas ne tänne kaikkien iloksi.

ROUHEINEN LIMPPU

joululimppu


Tätä Rouheista limppua olen tehnyt jo vuosia, myös muulloin kun jouluna. Mielettöman helppo ja hyvä resepti (tosin kannattaa huomioida pitkä passiivinen valmistusaika) ja samalla vaivalla pyöräyttää vaikka neljä leipää, joista osan voi laittaa pakkaseen tai viedä vaikka lahjaksi. Tällä kertaa yksi leipä lähti paketissa anoppilaan ja yksi syötiin melkein siltä seisomalta lämpimänä.

RESEPTI (2 LEIPÄÄ)

5dl maitoa
50g hiivaa
1/2 tl suolaa
runsas 1dl siirappia
1 1/2 karkeita ruisjauhoja
1 1/2 kaljamaltaita
1 1/2 vehnänleseitä
5dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
Vuokaan: margariinia

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, siirappi, ruisjauhot, maltaat ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Voitele 2 kapeaa leipävuokaa, jaa taikina niihin ja anna kohota 1,5h. Paista 180 asteessa uunin alatasossa n. 1,5h. Kumoa ja anna jäähtyä.


JOULUINEN JUUSTOKAKKU

jouluinen juustokakku

Jos iänikuinen taatelikakku kyllästyttää niin kannattaa kokeilla tätä Jouluista juustokakkua. Siinä maistuu kivasti kaikki joulun maut, mutta on silti aika freesi tuttavuus jouluherkkujen keskellä. Ainakin tyttöjen pikkujouluissa teki kauppansa.

RESEPTI

Pohja:
75g voita
200g pipareita

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
200g omena-kanelimarmeladia
5 liivatelehteä
4dl vispikermaa
1/2 dl sokeria
1 dl vaaleaa glögiä
Päälle koristeeksi esim. piparimurskaa

Murskaa piparit ja sekoita niihin sulatettu voi. Painele seos kakkuvuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto ja marmeladi keskenään. Kiehauta glögi ja lisää siihen liivatelehdet, joista on puristeltu ylimääräinen vesi pois. Anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää ohuena norona tuorejuusto-marmeladi seokseen. Vatkaa kerma ja sokeri keskenään ja nostele varovasti tuorejuusto-marmeladi seoksen joukkoon. Kaada koko seos kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!