sunnuntai 22. joulukuuta 2013

KERTAUS REMONTTISUUNNITELMISTA


Puolen vuoden ajan on nyt remonttia suunniteltu. Nyt kun kaikki on valmista ja remontti vihdoin pääsee alkamaan tammikuussa, lienee paikallaa pieni kertaus siitä, mitä kaikkea olemmekaan suunnitelleet. Uusia lukijoitakin on tässä matkan varrella tullut, joten tässäpä teillekin yhteenveto tulevasta remontistamme.

Kaikkihan lähti siitä, että etsimme remonttikohdetta, joka antaisi meille mahdollisuuden tehdä kodista juuri sellainen kuin itse haluamme. Vaihtoehtona oli tietysti löytää sellainen valmiina, mutta tosiassa sellaista asuntoa ei ole olemassakaan, jossa kaikki tarpeet sekä oman maun mukaiset valinnat kohtaisivat. Tässä nykyisessa asunnossa näimme mahdollisuudet pohjan muokkaamiseen siten, että saisimme toivomamme loft-tyyppisen suuren oleskelutilan, saunan ja makuuhuoneen sisäpihan rauhaan. Vieläpä kun sijainti oli loistava ja taloyhtiöön tulossa putkiremontti niin totesimme, että tämä olisi juuri toivomamme remonttikohde, jossa kaikki voitiin laittaa uusiksi.

Muutimme väliaikaisesti sisään, koska ainahan nuo putkiremontit tuppaavat venymään ja niin myös tällä kertaa. Alunperin remontin piti siis alkaa jo nyt syksyllä, mutta aloitus venyi lopulta tammikuulle 2014. Ei paha myöhästyminen kuitenkaan ja onnekkaasti meidän asuntomme oli urakkasuunnitelmassa ensimmäisten joukossa - muuten odottelua olisi tullut pahimmillaan puoli vuotta lisää.

Kun kaupat oli tehty ja olimme muuttaneet sisään alkoi suunnitteluprojekti. Alunperin olimme ajatelleet, että hoidamme sen ihan omin voimin, mutta koska se alkoi tuntua liian haasteelliselta, palkkasimme mukaan projektiin sisustussuunnittelija ja -arkkitehti Tiitta Salmenkiven. Tiitan apu olikin korvaamaton ja oma fiilis projektista paljon huolettomampi, kun asiaa oli pohtimassa ammattilainen. Täältä voit lukea, mitä kaikkea hyötyä omien kokemuksieni myötä on sisustussuunnittelijan käyttämisestä.

Asuntomme on 71m2 läpitalon kaksio, jossa makuuhuone ja olohuone on tällä hetkellä kadun puolella ja keittiö sisäpihan puolella. Tulemme muuttamaan pohjaa niin, että keittiö siirtyy olohuoneen yhteyteen kadun puolelle ja makuuhuone puolestaan sisäpihan puolelle. Lisäksi keskellä asuntoa sijaitsevan kylpyhuoneen sisään rakennetaan sauna ja sen viereen erillinen wc.

Alla linkit huonekohtaisiin suunnitelmiin, jotka ovat pysyneet kutakuinkin noin. Ihan kaikkia päätöksiä ei tosin olla vielä tehtykään. Esim. lattia on vielä kysymysmerkki, samoin keittiön taso ja kodinkoneet.

- Nykyiset ja uudet pohjapiirustukset + lopullinen pohjapiirustus
- WC:n suunnitelmat
- KPH:n ja saunan suunnitelmat
- Keittiösuunnitelmat
- Olohuoneen sisustussuunnitelmat
- Makuuhuoneen sisustussuunnitelmat
- Valaistussuunnitelma

Putkiurakoitsijankin kanssa päästiin vihdoin yhteisymmärrykseen urakan hinnasta, kun päädyimme lopulta ottamaan toisen urakoitsijan tekemänä kaiken muun paitsi muutoksiin liittyvät pakolliset putkisiirrot yms.

Sitten puuttuu enää toteutus, jota pääsette seuraamaan pala palalta ensi kevään ajan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!