sunnuntai 26. tammikuuta 2014

RAMMIA JA D-LUPAA

Remontin aikaiset lupa-asiat meillä piti periaatteessa olla kunnossa jo aikaa sitten. Nimittäin alusta asti meille on sanottu, että putkiremontin yhteydessä tekemämme muutokset (keittiön siirto ja saunan & erillisen wc:n rakentaminen) menevät kaikki RAMin alle eli rakentamisen aikaisiin muutoksiin eikä meidän tarvitse hakea mitään erillisiä lupia enää Rakennusvalvontavirastolta. Päätin kuitenkin vielä varmistella asiaa sen jälkeen kun selvisi, että koko remonttiamme ei hoidakaan putkiurakoitsija vaan osan remontista tekee toinen urakoitsija.

Aluksi sain putkiurakan pääsuunnittelijaltamme vastauksen, että keittiön siirtäminen ja saunan rakentaminen eivät vaadi erillistä lupaa, mutta sen sijaan erillisen wc:n rakentamista varten tarvitsisimme D-luvan. Damn. Soittelin sitten Rakennusvalvontaviraston neuvontapuhelimeen tiedustellakseni vielä asiaa ja selvittääkseni, mitä meiltä D-lupaa varten tarvitaan ja kuinka kauan luvan saaminen kestäisi. Siellä näkemys oli kuitenkin se, että kaikki muutokset olisi hyvä saada saman luvan eli tässä tapauksessa RAMin alle.

Ota tästä nyt selvää sitten. Noh, pääsuunnittelijamme mukaan mielipiteet voivat rakennusvalvontavirastossa vähän vaihdella (!?), joten hän kehotti kysymään asiaa vielä putkiurakkaamme nimetyltä rakennusvalvontaviraston yhteyshenkilöltä. Ei muuta kun puhelinta taas käteen ja seuraavaa mielipidettä kehiin. Meidän intresseissä oli tietenkin saada kaikki muutokset RAMin alle, koska D-luvan hakeminen vain osaan muutoksia vaikutti hankalalta ja olisi myös maksanut kuulemma 500€-1000€.

Lopputulemana onneksi oli se, että koska wc:nkin osalta rakennustekniset työt (vesi-, viemäri ja ilmanvaihto) tekee sama putkiurakoitsija ja ainoastaan seinien rakennus, kaakelointi jne. toinen urakoitsija, menee kaikki muutokset RAMiin. Tästä sain vielä kirjallisen ok:n, joten homma lienee lopultakin käsitelty. Tarkkana näiden kanssa saa kuitenkin olla. Niitäkin juttuja kun kuulee, että ilman oikeanlaisia lupia rakennettuja saunoja tai takkoja on jouduttu purkamaan tai niitä ei ole koskaan lupaa käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!