torstai 30. tammikuuta 2014

YSTÄVÄN ULLAKKOKÄMPÄN MUUTOS

Oman remontin lisäksi olen mennyt sotkeutumaan myös erään ystävän remonttiprojektiin. Kaveri nimittäin osti ennen joulua täydellistä remonttia vaativan ullakkokaksion ja pyysi hieman apua materiaali- ja sisustussuunnitelmissa. Lupasin auttaa siinä määrin kun oma osaaminen riittää ja antaa ainakin ideoita ja inspiraatiota kokonaisuuteen. Lopulliset päätökset ja materiaalivalinnat jäivät kuitenkin kaverin itsensä tehtäväksi.

Suurempia muutoksia pohjaan ei lähdetty tekemään. Ainoastaan kylpyhuoneessa vaihdettiin wc-pöntön paikkaa, ja saunan kiinteä seinä aiotaan purkaa puoleen väliin ja korvata lasilla. Näin ollen kylpyhuoneesta tulee toimivampi ja tilavamman tuntuinen.

Keittiö ja kylpyhuone tullaan remontoimaan kokonaan, mutta myös muilta osin kaikki asunnon pinnat uusitaan. Sainkin luvan esitellä "ennen ja jälkeen" tuloksen täällä kokonaisuudessaan kun se maaliskuussa on valmis. Tässä vaiheessa voin kuitenkin jo valottaa, millaisia ehdotuksia tein keittiön ja kylpyhuoneen materiaalivalintojen suhteen. Tein kolme hieman erilaista ehdotusta, joiden pohjalta olisi helppo lähteä materiaalikaupoille lopullisia valintoja tekemään. 

Asunnon omistaja on sinkkumies ja tiesin, että hänen makunsa on aika moderni. Asunto haluttiin kuitenkin remontoida sillä silmällä, että se sopii ensisijaisesti pariskunnalle. Sitä kun ei tiedä, koska sinkkustatus vaihtuu parisuhteeseen :) ja toisaalta jälleenmyyntiäkin on jo tässä vaiheessa hyvä miettiä. 

Annoin ehdotuksille aika kärjistetyt nimet, joilla pyrin erottelemaan ne toisistaan. Tämä ei toki tarkoita, etteikö moderni vaihtoehto voisi olla kodikas tai etteikö kodikas vaihtoehto olisi moderni, mutta jotenkin piti nuo ehdotukset nimetä. 

Nämä kolme vaihtoehtoista ehdotusta lähti siis eteenpäin - arvaatteko mihin näistä hän päätyi? :)

EHDOTUS 1: MODERNIKylpyhuone: Lattialaatta: tummanharmaa 5x5cm tai 10x10cm, seinälaatta: valkoinen matta suuri 30x60 tai 30x40 vaakaan asennettuna, saumat: mahdollisimman lähelle laattojen väriä, allastaso: valkoinen kapea, jossa tasoon upotettu komposiittiallas ja alla laatikostot, tason päälle suuri peili.


Keittiö: Välitila: betoninharmaa struktuuripinta, rosoinen ja epätasainen, taso: valkoinen tai harmaa ohut komposiitti tai laminaatti. (Asukas oli jo aiemmin valinnut keittiön kaapistoiksi puolikiiltävät valkoiset kaapit ja alas suuret laatikot).


EHDOTUS 2: TYYLIKÄS, KODIKAS, LÄMMIN


Kylpyhuone: Lattialaatta: vaaleanharmaa, 10x10cm, seinälaatta: valkoinen matta suuri 30x60cm tai 30x40 asennettuna vaakaan, saumat: mahdollisimman lähelle laattojen väriä, allastaso:  valkoinen kapea, jossa alla laatikostot, allas: kulhomainen, valkoinen posliini, taso: vaalea tai tammenvärinen puu (sama kuin keittiöön), tason päälle suuri peili.


Keittiö: Välitila: betoninharmaa struktuuripinta, rosoinen ja epätasainen, taso: vaalea tai tammenruskea puu, (sama kuin KPH) 


EHDOTUS 3: TUNNELMALLINEN


Kylpyhuone: Lattialaatta: tummanharmaa 10x10cm tai 5x5cm (suuri lattialaatta vaatisi lattiakaivojen siirron ja saattaisi olla liukas), seinälaatta: sama tummanharmaa 30x60cm kokoisena vaakaan asennettuna, saumat mahdollisimman lähelle laattojen väriä, allastaso: valkoinen kapea, jossa upotettu komposiittiallas ja alla laatikostot, tason päälle suuri peili

Keittiö: Sama kuin ehdotus 1.

KUVAT: Sisustuslehdet, Pinterest, Google.

2 kommenttia:

  1. Hyvät vaihtoehdot ja varmasti kaikki sopisivat hyvin, mutta uskon hänen päätyneen ehdotukseesi 3. / Mrs. T

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä arvaus, mutta eipä ollut se vaihtoehto. :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!