tiistai 11. helmikuuta 2014

TRASH DESIGN // TABLET STAND

tablet stand trash design
tablet stand trash design

tablet stand trash design

Osallistuin viime viikolla Joutsenmerkin järjestämään Ekoasumisen tilaisuuteen, joka oli jatkoa tälle syksyllä järjestetylle Ekoasumishaasteelle. Tilaisuudessa oli Joutsenmerkin lisäksi puhumassa Trash Designin Henrik Enbom ja Isa Kukkapuro-Enbom, jotka avasivat meille trashdesignin ideologiaa sekä esittelivät mitä hienoimpia toteuttamiaan luomuksia. Ja kävipä niin iloisesti, että minä voitin arvonnassa tuon hienon tablet standin, joka on tehty World Design Capital paviljongin lattialaudasta.

Trash Designin ajatus siitä, että meidän ei tarvitse käyttää maapallon luonnonvaroja uuden materian tuotantoon koska kaikki tarvittava materiaali kelluu jo maanpinnalla, on enemmän kuin järkeenkäypä. Puhumattakaan nyt siitä, että voisimme tehdä hankintoja hieman harkitummin ja pitkällä tähtäimellä kertakäyttökulutuksen sijaan. Itsekin olen hankinnoissa nykyään paljon harkitsevaisempi ja pyrin ostamaan vain kestävää ja laadukasta tavaraa. Yritän myös aina miettiä löytyisikö tarvitsemani tuote jo jostain muualta kuin kaupasta uutena. Usein kotoakin saattaa löytyä ratkaisu tarpeeseen kun ajattelee olemassa olevia esineitä uudella tavalla ja eri käyttötarkoituksissa. Vanhat tai tuunatut esineet ovat sitäpaitsi paljon hienompia ja persoonallisempia kuin uudet!

Noh, tästä aiheesta voisi puhua pitkään ja varmasti tulenkin palaamaan niin Joutsenmerkkiin kuin Trash Designiinkin myöhemmin. Sillä välin voit mm. täältä lukea lisää Trash Designista ja Henrikin & Isan hienoista projekteista.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!