maanantai 10. maaliskuuta 2014

HAASTE - KOTIMME IKEAT

Sain muotoseikka\ -blogin Viljalta haasteen ilmiantaa kotimme Ikeat. Tietysti päätin tarttua haasteeseen ja ajattelin että helppo homma, meiltä kun löytyy niin paljon Ikeaa. Hämmästyin kuitenkin itsekin kun aloin katsella ympärilleni ja totesin, että kovasti ovat meidän Ikeat tässä viimeisten vuosien aikana karsiutuneet.

Halusin kuitenkin edelleen tarttua haasteeseen, sillä emme ole mitenkään tietoisesti luopuneet juuri Ikean tavaroista ja itse asiassa olen moniin niistä (etenkin säilytysratkaisuihin) ollut erittäin tyytyväinen. Sattumalta vain juuri nuo kyseiset huonekalut on vaihtuneet nyt toisiin tässä muutaman vuoden muuttorumban seurauksena kun ollaan samalla uudistettu sisustustamme.

Pelkällä Ikealla en toki kotiani sisustaisi, koska sisustus olisi silloin varsin persoonaton. Pidän siitä, että kotoa löytyy asioita ja yhdistelmiä, joita kenelläkään muulla ei ole. Parhaiten Ikea toimiikin mielestäni yhdistettynä vanhoihin, uniikkeihin huonekaluihin ja itse tuunattuihin tavaroihin. Ja voipahan noita Ikeoitakin melko pienellä vaivalla muokkailla omannäköisiksi... Mutta sitten siihen haasteeseen. Otan tähän mukaan myös edellisen kotimme, josta löytyi runsain mitoin Ikeaa.


Edellisen kotimme keittiössä Ikea oli suorastaan valloillaan, sillä keittiön kaapistot samoin kuin osa kodinkoneista (integroidut) olivat Ikeasta. Näiden suhteen ei mitään moitittavaa, koneet toimivat ja kaapistot pysyivät hyvänä ainakin meidän asuinajan. Tästä vanhasta keittiöstämme olen muuten saanut pakkomielteen laittaa keittiön yläkaapit kattoon asti nyt tulevassakin. Erittäin toimiva ratkaisu, jossa säilytystilan määrä tuplaantui ja korkea tila saatiin hyötykäyttöön.

Ruokapöydän päällä olevat valaisimet olivat myöskin Ikeasta, muistaakseni nämä Kullat. Niistä jouduimme luopumaan, koska onnistuimme hajottamaan ne muuton jälkeen.

Keittiön mustalla seinällä oleva kapea hylly puolestaan on Ikean Molger, jonka olen alunperin ostanut opiskelijayksiööni kylpyhuonetavaroille. Alkujaan se oli puunvärinen, mutta maalasin sen mustaksi kun se siirtyi keittiöön. Nyt tuo samainen hylly on meillä eteisessä.



Myös TV-taso oli aiemmin Ikeasta. Nyt en kyllä kuollaksenikaan muista miltä osastolta ja mikä tuo seinään porattava kaapisto oli. Joka tapauksessa kuten aiemmin kirjoittelin se ei tänne vuokrakämppään mahtunut ja kun muutamme takaisin remontin jälkeen tarvitsemme huomattavasti pienemmän ja siromman. Koska en vielä tiennyt millainen lopulta halutaan, tein tämän väliaikaisratkaisun lankusta ja sisustuslehdistä niin ei tarvinnut asiaa vielä päättääkään. Kuvan TV-taso löysi uuden kodin Huuto.netin kautta.



Kenkäkaappina on edelleen Ställ kenkäkaappi, joka toimii meille erinomaisesti. Osa kengistä ja koiran hihnat yms. mahtuu tuonne kätevästi piiloon ja kaappi vie todella vähän tilaa ahtaassakin eteisessä.



Näiden lisäksi meiltä löytyy jonkun verran Ikean tekstiilejä - tyynyjä, vilttejä, taljoja - ym. pienempää sälää. Olen myös miettinyt makuuhuoneeseen remontin valmistuttua MALM -lipastoja jossain muodossa. Vaikuttavat varsinaisilta tilaihmeiltä ja ilmeeltään sopivan huomaamattomilta sekä käteviltä käyttää.

Haaste on alunperin lähtöisin Projekti Verkaranta -blogista ja minäpä heitän sen nyt eteenpäin seuraaville hurmaaville blogeille: Kahden vaiheilla, Sort of pink, Cosy home ja Valkoinen soihtu.

9 kommenttia:

 1. Kiitos paljon haasteesta:)!! Tämä onkin mielenkiintoinen! Täytyypä ehdottomasti kuvailla meidänkin kodin Ikeat piakkoin:)

  Niin, ja ihana juttu, että löysit blogiini, niin samalla löysin tämän sinun kauniin blogin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jään mielenkiinnolla odottamaan! Ja tosiaan kiva kun löydettiin "toisemme". :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta! Pitää laittaa työn alle, heti kun täältä lomalta kotiudutaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Täytyypä ottaa työn alle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jään tätäkin odottamaan mielenkiinnolla.

   Poista
  2. No oho - nyt vasta vastasin, mutta vastasin! :D

   Poista
 4. Kivoja ikea-juttuja teilläkin! Malm lipastot vetävät hyvin tavaraa sisään, mutta pohja ei kestä esim. kirjoja tai muuta painavaa. Mutta jos esim, vaatteita, leluja tai muuta kevyempää säilöö, on kyllä hyvä valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, hyvä tietää! Ensisijaisesti olinkin ajatellut lipastoa vauvan vaatteille, mutta olisihan se kiva että kestäisi myöhemmin muussakin käytössä tarpeen niin vaatiessa...

   Poista

Kiitos kun kommentoit!