sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

IDEOITA KEITTIÖN NURKKAUKSEEN

Olen aiemmin esitellyt tulevan keittiömme suunnitelmat täällä. Keittiöstä tulee kokonaan musta ja se tulee olemaan suuressa roolissa, sillä se on osa oleskelutilaa ja olohuoneen yhteydessä. Nyt viime aikoina olen pohtinut kovasti, mitä tekisimme ikkunaseinän puoleiselle nurkkaukselle johon jää jonkin verran tilaa, koska keittiötä ei voida jatkaa seinään asti sillä siellä tulee vastaan ikkuna. Piirustuksissa kaapit tulee lähelle ikkunaa, mutta päätimme jättää vielä yhden 60cm kaapiston kokonaan pois, jolloin tilaa jää mieluummin reilusti (n. 120cm) kuin vain epämääräinen kolo.

Johonkin hyötykäyttöön olisi kiva tuo nurkkaus ottaa ja samalla miettiä, miten se näyttäisi mahdollisimman mietityltä kokonaisuudelta myös olohuoneen suunnasta katsottuna. Tähän mennessä olen saanut muutaman vaihtoehtoisen idean, miten nurkan saisi hyötykäyttöön.

1. LIITUTAULUSEINÄ

Liitutauluseinä


Jos maalaisi ikkunan ja keittiön välisen seinänpätkän mustalla liitutaulumaalilla, näyttäisi takaseinä yhtenäiseltä kokonaisuudelta ja liitutauluseinään voisi kirjoitella vaikkapa vaihtuvat suosikkireseptit tms. Samalla se toisi rentoutta ja sitä bistrohenkisyyttää, jota haetaan myös valkoisella tiililadontalaatalla välitilassa sekä rennosti roikkuvilla lampuilla keittiön oikeassa kulmassa, josta yläkaapit jätetään kokonaan pois.

Tässä vaihtoehdossa myös Morrisin ruoka- ja juomakupit kätkeytyisivät kätevästi nurkkaan. Labbiksilla kun numeroa liian suurista huulista tippuu jokaisella juomakerralla litra vettä kuppien ympäristöön, ei niitä voi kovin keskeiselläkään paikalla pitää.


2. VIHERSEINÄ

Viherseinä


Viherseinä olisi ihan mahtava ja parhaimmillaan siinä kasvaisi kesällä jopa jotain yrttejä, joita voisi käyttää ruoanlaitossa. Tämän vaihtoehdon ongelma on vaan siinä, etten meinaa saada nykyistä muutamaa huonekasviakaa pysymään hengissä, joten miten kävisi kokonaisen seinän?


3) KIINTEÄ PENKKI

Tiiliseinä keittiössä


Kuvan vasempaan kulmaan kun tihrustaa niin saa käsityksen mitä tarkoitan. Tällaisissa kiinteissä keittiöpenkeissä on aina ollut jotain kiehtovaa. Varsinkin jos ne on ikkunan vieressä niin siinä voi helposti kuvitella istuskelevansa aamukahvia juomassa ja tuijottelemassa ulos. (Meidän tapauksessa tarkoittaisi kyllä lähinnä naapureiden tiirailua, mutta hauskaa varmasti sekin :))

Tässä vaihtoehdossa olisi se hyvä puoli, että penkin sisään saisi taas hiukkasen lisää säilytystilaa kun se voisi imaista itseensä vaikka kaikki Morrisin tavarat ja ruoat. Luulen, että lopulta se olisi muutenkin Morris, joka omisi tämän paikan itselleen.

Mikä teidän mielestä olisi paras vaihtoehto? Tai tuleeko muita hyviä ideoita mieleen?

KUVAT:  1 2 3

6 kommenttia:

 1. Liitutaulu/ penkki saavat mun kannatukseni. En osaa päättää :) Ehkä penkki kuitenkin koska siitä saa enemmän iloa irti!

  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niiden kahden välillä mäkin oikeastaan pähkäilen, mutta en osaa päättää. Jos laittais molemmat? :)

   Poista
 2. Mä kannatan penkkiä! Näen jo itseni istumassa siinä! :D

  Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mäkin näen jo sut siinä istuskelemassa. :D Ja sun kannattaakin äänestää täällä näistä valinnoista, koska varmasti tullaan viettämään melko paljon aikaa jatkossa niin meillä kun teilläkin..

   Poista
 3. Ihan aluksi ajattelin minäkin, että miksei molemmat:)

  Anni

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!