sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

MUSTA KEITTIÖ - FIILISTELYÄ JA VIIMEISIÄ PÄÄTÖKSIÄ

musta keittiö

musta keittiö

musta keittiö

musta keittiö

Jumituin taas kerran Pinterestiin fiilistelemään keittiöitä enkä voi uskoa, että muutaman kuukauden päästä meilläkin on tällainen upea musta keittiö. Olen nyt tosi tyytyväinen, että päädyttiin lopulta mustaan keittiöön vaikka valkoista ja mustavalkoistakin harkittiin. Meillä tulee olemaan muuten niin vaaleat pinnat (lattia ja seinät), että musta keittiö tuo vähän särmää kokonaisuuteen.

Välitilan laatan suhteen ollaan päätymässä kuvan 1 (tai 3) kaltaiseen valkoiseen tiililadontaan. Alunperin mietin, että kyllästynkö tuohon tosi pian kun sitä on nyt niin kaikkialla, mutta ainakin toistaiseksi se miellyttää meitä edelleen eniten, joten miksi laittaa muutakaan. Meiltähän löytyisi keittiön toiselta seinältä myös ihan aito tiiliseinäkin, mutta kuten aiemmin mainitsin se vaikuttaa liian huonokuntoiselta/rumalta kaivettavaksi esiin. Lisäksi sitä on tosiaan vain toisella seinällä, joten toisen seinustan välitilaan pitäisi silloin keksiä jotain muuta ja se saattaisi näyttää hassulta.

Olen aiemmin hehkuttanut Joanna Laajiston Edit lamppuja, jotka haluaisimme ruokapöydän päälle. Niiden lisäksi tämän hetken lamppusuosikkina keittiöntason päälle (kohtaan josta yläkaapit jätettiin pois) on Artekin 330S:t messinkisenä. Nämä lamput sopisivat loistavasti yhteen keskenäänkin ja ainahan remonttibudjetista jää sen verran yli, että sillä voi parit design valaisimet ostaa, right? ;)


artek 330s messinkinen


Keksin myös keittiön nurkkauksen hyödyntämiseksi neljännen vaihtoehdon näiden kolmen lisäksi. Liitutaulumaali on nyt aika vahvasti jo valittu seinään, mutta nurkkaan sopisi sen kanssa hyvin myös tarjoiluvaunu, jossa voisi säilyttää yrttejä ja keittiötavaroita rennosti esillä. Esim. tämä Granitin teollishenkinen tarjoilukärry olisi aika jees.


granit tarjoiluvaunu

Tässä vielä Kvikin ja Tiitta Salmenkiven kanssa suunniteltu keittiön malli. Meillä tosin puuseppä tulee rakentamaan kokonaisuuden, joten saadaan kaappien koot ym. räätälöityä vielä paremmin juuri meidän tarpeisiin. Kodinkoneet tulevat olemaan mustat ja musta-rosteriset (nämä on Mikan vastuulla). Viinikaapin ja mikron yläpuolelle ei myöskään jätetä mitään avohyllyä kuten tässä kuvassa virheellisesti näkyy. Itseasiassa viinikaappi tulee olemaan muutenkin korkeampi, joten mikro tulee tuohon valkoisen kolon kohdalle. Tason kanssa vielä vaiheillaan - paksumpi puinen tammitaso vai ohut musta komposiittitaso..?
KUVAT 1 2 3 4 5 7

3 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit!