keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

PROJEKTI MADEMOISELLE


Tällainen aarre makoilee kuulkaas parhaillaan tuolla kämpillä kaiken remonttipölyn keskellä. Pelastin Mademoisellen vanhempieni parvekkeelta pari vuotta sitten ja siitä asti ajatuksena on ollut kunnostaa se, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Tuoli on lepäillyt meillä hämärämmissä nurkissa tai taljan alla, mutta viimeistään remontin valmistuttua sen pitäisi päästä arvoisellensa paikalle. 

Tuoli on alun alkaen ollut musta, mutta joku on joskus saanut päähänsä maalata sen valkoiseksi (miksi?) ja sitten maalin lohkeiltua sitä on vielä korjailtu erivärisellä valkoisella erittäin epäonnistuneesti. No silloin ei varmaan osattu arvostaa ihan niin paljoa... 

Nyt on kuitenkin korkea aika saattaa tämä neiti uuteen (tai oikeastaan vanhaan) uskoon ja kunnostaa se. Alkuperää kunnioittaien haluan laittaa sen taas mustaksi. Normaalisti tarttuisin tässä kohtaa hiomapaperiin ja maaliin ihan itse, mutta nyt aion kyllä kääntyä ammattilaisen puoleen. En nimittäin halua, että tuoli näyttää vain mustaksi maalatulta vaan nimenomaan mahdollisimman alkuperäiseltä. 

Ilolla otankin vastaan vinkkejä entisöintipajoista tai muista putiikeista pk-seudun tienoilla, jotka voisivat tässä projektissa auttaa? Kerro siis ihmeessä jos sellaisista tiedät ja voit suositella!

7 kommenttia:

 1. Voi mikä löytö! Tuolikaunotar. En osaa auttaa työpajojen kanssa. Itsellä on pari Artekin K65-tuolia, jotka ajattelin kunnostaa itse. Hyvä vai huono idea - sen näkee sitten. Riskillä mennään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mietin kans pitkään ryhtyisinkö itse kunnostamaan ja jos tämä olisi vaan ajan saatossa kauniisti kulunut niin en kunnostaisi varmaan ollenkaan. Mutta tuon valkoisen maalin hiominen on niin kova homma enkä usko, että saan uudesta maalista täydellisen tasaista ja mattaa kuten alkuperäisessä, joten en nyt uskaltanut lähteä tähän hommaan.

   Toivottavasti sun kunnostusprojekti onnistuu! Blogista saadaan varmaan siitä sitten lukea. :)

   Poista
 2. Voi miksei mun sukulaisten parvekkeilta/vinteiltä löydy tuollaisia aarteita?! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta, on kyllä varsinaisia aarreaittoja. Äidiltä ja isältä oon koittanut kotiuttaa meille vaikka mitä muutakin, mutta ihan kaikkia ei ole mun hellään huomaan annettu. Mummolan vintille pitää tehdä visiitti taas kesällä, muistan nimittäin että sinne jäi vielä vaikka mitä jännää. :)

   Poista
 3. Uuulalaa! Hyvä projekti sulla siellä.

  Mähän kivanoloiseen blogiin löysin jonkin mutkan kautta :)
  Siis uusi lukija ilmoittautuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei kiva kun löysit ja vieläpä ilmottaudut lukijaksi! Tänne on viime aikoina löytänyt ihanan paljon uutta porukkaa ja samalla olen itse löytänyt uusia mahtavia blogeja kuten sinunkin. :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!