maanantai 24. maaliskuuta 2014

TERKUT BERLIINISTÄVietettiin pitkä viikonloppu Berliinissä, jossa kevät oli ehtinyt jo vähän pidemmälle kuin täällä kotopuolessa. Varsin kiva kaupunki vaikka parissa päivässä ei tietysti ehtinyt nähdä kuin pintaraapaisun ja museot sekä iso osa nähtävyyksistä jätettiin suosiolla seuraavaan kertaan. Keskityttiin enemmänkin kiertelemään eri kaupunginosissa ja haistelemaan tämän valtavan kaupungin fiilistä. Myönnettäköön, että olin tällä reissulla tosi laiska kuvailemaan, joten sen kummempaa kuvailotulitusta ei nyt ole luvassa.

Nähtävyyksien, syömisen ja kahvittelun lomassa piipahdettiin sunnuntaina hauskoilla markkinoilla Friedrichshainissa, Boxhagener Platzilla. Tai oikeastaan kyseessä oli paikallinen kirpputori, joka oli kyllä jokaisen kirppishaukan unelma. Pöydät notkuivat kauniita astioita ja vintage-lamppuja sekä tavaraa laidasta laitaan, pääasiassa ilmeisesti entisen Itä-Berliinin kodeista. Täällä piti oikein hillitä itsensä, koska koneeseen ei mitä tahansa voinut raahata. Yksi valaisin oli kuitenkin vastustamaton ja se oli pakko saada matkaan mukaan. Niinpä sitten kävelin loppupäivän lamppu kädessä ympäri Berliiniä, mutta oli se kaiken vaivan arvoista - I love it!Lamppu löysi paikkansa nyt toistaiseksi sängyn vierestä yöpöydän valona. Täällä vuokrakämpässä kun meillä ei ole juurikaan mitään tasoja esineille, koska puuttuu ne leveät ikkunalaudat eikä lipastoja tms. otettu mukaan. Omassa kodissa tuo lamppu löytänee paikkansa sitten olohuoneen ikkunalaudalta.


Eksyttiin yhtenä päivänä myös Exil Wohnmagazin nimiseen valtavaan sisustustavarataloon Kreuzbergissä. Hillitön tehdashalli, jossa oli 4-5 kerroksessa kaikkea maan ja taivaan väliltä - huonekaluista piensisustustavaraan. Täällä ei saanut kuvata eikä (onneksi) ostettu mitään, mutta kannattaa ehdottomasti tsekata tuo jos Berliiniin tie vie.

Mahtavaa maanantain jatkoa! Huomenna esittelen teille yhden tämänpäiväisen heräteostoksen, joten pysykäähän kuulolla.

9 kommenttia:

 1. Oi, Berliini on mun matkakohdelistan kärkipäässä. Monta vuotta olen sinne halunnut, ja nyt sattuisi ystävä sopivasti asumaan siellä. Että josko pian...? Kiva nähdä siis tunnelmia sieltä: vaikuttaa juuri niin mielenkiintoiselta kohteelta kuin kuvittelin, juuri kaikki kirpparijutut kiinnostaa yli kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin näiden muutaman päivän perusteella voin suositella! Varsinkin jos sulla on joku paikallinen tuttu siellä niin se on loisto juttu, osaa heti kertoa sulle oikeat paikat minne mennä. Sen verran iso ja laajalle levittäytynyt kaupunki kun on niin tuolla ei helposti vahingossa tupsahda oikeisiin paikkoihin.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Matkani vie Berliiniin kuukauden päästä, ja menen varmasti käymään Boxhagener Platzilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä, kirppis on siellä käsittääkseni joka sunnuntai. Myös Mauerparkissa on kirpputori joka varmaan käymisen arvoinen, kannattaa tsekata! Se jäi nyt meiltä väliin tällä kertaa, mutta ehkä ens kerralla sitten sinne. :)

   Poista
 3. Ihania esineitä myynnissä! Minkä hintaisia nuo lamput olivat siellä? Suomessa noista ainakin saa maksaa paljon.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hintahaitari oli tosi suuri. Ne mistä itse kyselin oli 20-150€ lähtöhinnaltaan. Siitähän sitten lähdetään tinkaamaan (missä olen kyllä itse tosi huono!). Mutta on siis vähän tuuristakin kiinni ja tietysti niistä tinkimistaidoista. :)

   Poista
 4. Voi mikä löytö! Olen itsekin kierrellyt Berliinissä kirppiksillä, ja siellä on ihanaa tavaraa. Tekisipä taas mieleni sinne. Painaa vaan se, että olen siellä viidesti ollut. Olisi aika antaa muillekin kaupungeille mahdollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sähän oot sitten todellinen konkari, kysynkin sulta vinkkejä kun seuraavan kerran mennään Berliiniin! :D Jotkut kaupungit on kyllä sellaisia, että niihin päätyy aina vaan uudestaan ja uudestaan vaikka maailma olis täynnä uusiakin tuttavuuksia..

   Poista

Kiitos kun kommentoit!