maanantai 2. kesäkuuta 2014

LAUTALATTIA PAIKOILLAAN

Valkoinen lankkulattia

mäntylankkulattia

betolux akva

lautalattian maalaus

Ehdinpäs käydä napsimassa kämpillä muutaman kuvan vasta asennetusta lautalattiasta ennen kuin se suojataan loppuremontin ajaksi. Aika hieno tuli, itse ainakin ollaan tosi tyytyväisiä lopputulokseen!

Kyseessä on siis 145mm leveä ja 28mm paksu mäntylankku (tai -lauta), joka tilattiin Hanssonin sahalta puulattia.comin kautta. Lattia asennettiin meillä lastulevyn päälle, vaikka yleisesti ottaen tätä ei kaiketi suositella. Kuulemma se on kuitenkin ok, kun vedettiin sen verran pitkillä ruuveilla, että menivät lastulevyn läpi kiinni myös tukipuihin ja näin ollen ei ole pelkoa että lattia lähtisi liikkumaan levyn päällä. Asennuksen jälkeen lattia hiottiin kevyesti (niin että puunsyyt jäi kuitenkin näkyviin) ja maalattiin kahteen kertaan Tikkurilan Betolux Akvalla (sävy G497).

Hullunahan meitä moni pitää kun valittiin näin pehmeä materiaali ja vieläpä valkoisena. Kun katsoo viimeisen kuvan yhdistelmää niin ei olekaan epäilystä ettäkö lattia näin siistinä pysyisi kovin kauaa. Mutta nyt se onkin vähän turhan siisti ollakseen puulattia. ;)  Ei haittaa vaikka jatkossa näkyy että materiaali elää ja että täällä myös eletään. Mutta nautitaan nyt kuitenkin hetken aikaa näistä siisteistä lattioista ennen sitä. :D

Seiniä ja ikkunoita ei ehditty maalata ennen lattian tuloa, joten niillä jatketaan parhaillaan. Kunhan ne saadaan maalattua ja ikkunat pestyä niin, että valokin pääsee sisään niin tuloillaan on oikea valon palatsi.

13 kommenttia:

 1. Aivan upea lattia! Minulla on joskus ollut valkoinen lattia kolmen koiran kanssa. Yhdistelmä oli syksyisin aivan mahdoton, mutta yhden koiran kanssa tuskin on yhtä suurta ongelmaa. Kosteaa pyyhettä vaan eteiseen tassujen siivoamiseen. Asunto alkaa näyttää jo aivan huimalta. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eihän tämä se helpoin yhdistelmä ole ja varmasti on luutulle käyttöä jatkossa. Onneks sentään meillä on kulku eteisestä suoraan kylppäriin niin kuratassut voi ohjata sinne. Ja joku fiksu matto pitää eteiseen hankkia.

   Poista
 2. Upea lattia. Samalta tuntui meidänkin lattia maalauksen jälkeen ...liian siisitiltä...mutta kyllä niitä kolhuja kohta tulee..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ei varmasti tarvitse alkaa tekemällä tekemään ;)

   Poista
 3. Betolux Akva ei kyllä kauniina kauaa kestä! Tai siis: pidän peukkuja, mutta oon lukenut sen kestävyydestä paljon huonoa. Normi-Betoluxissa on tietty se huono puoli että se on kamalaa myrkkyä, jonka pitää kuivua 3-4 viikkoa ennen lopullista kovettumista, joten ymmärrän miksi etenkin vauvan kanssa päädyitte tällaiseen ratkaisuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pidetään peukkuja, aika näyttää miten käy! Tuo liuotinpohjainen Betolux ei meillä tosiaan ollut vaihtoehtona, koska on niin myrkkyä ja lisäksi pelkäsin sen osalta mahdollista kellastumista.

   Poista
 4. Ihana lattia! Kuka teki lattian? Teittekö itse vai kirvesmies? Minkä verran se tuli maksamaan?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!