torstai 31. heinäkuuta 2014

WC VALMIINA

Tältä näyttää meidän wc valmiina. Tai no, yksi kaappi puuttuu vielä seinältä, mutta muuten on valmista. Tätä erillistä wc:tähän meillä ei ollut aiemmin ollenkaan vaan wc oli ainoastaan kylpyhuoneen yhteydessä. Nyt kun kuitenkin halusimme rakentaa kylpyhuoneeseen saunan piti wc rakentaa erillisenä sen lisäksi. Paikka sille löytyi entisen keittiön yhteyteen kuuluneesta alkovi-syvennyksestä heti kylpyhuoneen vierestä.

Wc:n, saunan ja kylpyhuoneen suunnitelmathan ovat meillä sisustussuunnittelija Tiitta Salmenkiven käsialaa. Alkuperäisiin suunnitelmiin nähden on jotain pieniä muutoksia matkan varrella tullut, mutta hyvin pitkälti ollaan näissä Tiitan näkemyksiä toteutettu. Wc-suunnitelmien lähtökohdaksi otettiin Marrakech Designin käsintehty betonilaatta, jota olin himoinnut jo pitkään. Sen ympärille rakentui sitten muilta osin hyvin simppeli, vaalea ja mielestäni erittäin onnistunut kokonaisuus. Kovin paljoa ei voitu wc:lle neliöitä lohkaista, koska jokainen sentti oli pois makuuhuoneen säilytystilasta. Hyvin Tiitta kuitenkin sai kaikki toiminnot tänne mahtumaan ja tila on jo käytössäkin varsin toimivaksi todettu.

Marokkolaisen Voltaire-laatan lisäksi tykkään kovasti tuosta seinä-wc:stä sekä allastasosta, joka on Nordstockin mallistoa ja mittojen mukaan tilattu. Taso on Hi-Macs kivikomposiittitaso, jossa allas sulautuu saumattomasti tasoon yhdeksi yhtenäiseksi komponentiksi. Näin ensituntumalta ollaan oltu tähän tosi tyytyväisiä. Taso on siistin näköinen ja erittäin helppo pitää puhtaana. (Oikeastihan meillä kyllä hoidellaan vauvaa tuossa tason oikealla laidalla, joten ihan näin siistiltä ei todellisuus näytä. :)) Altaan alla oleva laatikosto tilattiin samalta puusepältä joka keittiönkin teki ja seinälaatat haettiin Bauhausista.

Kaiken kaikkiaan wc:stä tuli juuri sellainen kuin toivottiinkin. Ainoa pikkuriikkinen asia joka itseäni jäi häiritsemään on se, että luulin tilanneeni peilin terävillä kulmilla mutta ne olikin tuollaiset pyöristetyt - höh. Todennäköisesti en kuukauden päästä kuitenkaan enää huomaa koko asiaa.

12 kommenttia:

Kiitos kun kommentoit!