maanantai 4. elokuuta 2014

MAKUUHUONETTA
Ensimmäisiä kuvia makuuhuoneesta, joka remontin yhteydessä siirrettiin kadun puolelta rauhallisemman sisäpihan puolelle. Samassa yhteydessä makuuhuoneen koko pieneni, mutta se ei meitä haittaa lainkaan. Päinvastoin, olen aina ollut sitä mieltä ettei makuuhuoneeseen tarvitse mahtua muuta kuin sänky ja vaatesäilytys (ja nyt tietysti myös pinnasänky) - muut ylimääräiset neliöt menee siellä vaan hukkaan ja kerää turhaa rojua. Tässä tilassa oli ennen keittiö, joka jaettiin nyt makuuhuoneeksi ja wc:ksi.

Erityisesti makuuhuoneessa tykkään luonnonläheisistä materiaaleista ja väreistä - puusta, pellavasta, savesta - joista tulee rauhallinen fiilis. Ollaan tyytyväisiä myös toteuttamaamme struktuuriseinään, josta alla tarkemmin tietoa.

Ilahduttavan hyvin tänne sopii nyt myös kalanverkkolamppu, jonka olin jo ehtinyt leimata virheostokseksi. Ja pellavainen päiväpeitto, jonka keväällä ompelin on ollut ihan menestys ja löytänyt itsensä sänkyyn yllättävän usein ottaen huomioon, että sitä ennen ei meillä sänkyä pedattu moneen vuoteen muuta kuin erityistilanteissa. :D

Näissä kuvissa näkyy nyt vain toinen puoli makkarista. Toiselta puolelta löytyy vanha lipasto ja pinnasänky, mutta se on vielä vähän työn alla joten siitä lisää myöhemmin. Verhot olisi myös tarkoitus laittaa vaikka muuten ei verhoihmisiä ollakaan. Tänne ne kuitenkin sopii, varsinkin kun kaapista sattuu löytymään juuri tunnelmaan sopivat ryppyiset pellavaverhot.

TARKEMMIN EFEKTISEINÄN MAALAMISESTA

Struktuuriseinä toteutettiin lopulta Tikkurilan Tunto Hieno -struktuurimaaleilla. Pohdin myös muita vaihtoehtoja, kuten Betonic DIY -materiaaleja, mutta päädyin lopulta Tuntoon, koska edullisemman hintannan lisäksi arvelin, että sen osaisin todennäköisemmin itse tehdä. Tavoitteena oli siis rosoinen, vähän betoninomainen seinäpinta.

Seinä on tehty kahdella sävyllä: Tikkurilan Symphony värikartan sävy K487 ja Pro Grey värikartan sävy 1926. Seinä maalattiin kahteen kertaan - ensin pohjamaalaus telaten Tikkurilan Harmonylla (K487) ja sitten varsinainen pinta Tunto Hieno -struktuurimaaleilla (K487 ja 1926).

Kun pohjamaali oli saatu levitettyä, olin jo heittämässä hanskat tiskiin ja juoksemassa maalikauppaan uusia maaleja ostamaan. Seinä nimittäin näytti ihan ruskealta. Onneksi en kuitenkaan sitä tehnyt, sillä kun lopullinen pinta oli tehty ja seinä kunnolla kuivunut siitä tuli kuitenkin ihan harmaa ja juuri sellainen kuin olin toivonut. Ehkä vähän tummempi kuin alunperin ajattelin, mutta toisaalta sekin oli lopulta hyvä niin ei ole sängynpeiton kanssa ihan samaa harmaata koko huone.

Maalaustapoja tässä on varmaan niin monta kuin tekijöitäkin, mutta me (veljen vaimon kanssa, joka oli apuna) todettiin parhaaksi tehdä pohjamaalauksen jälkeen lopullinen pinta näin:

- Ensin sekoitettiin purkissa valmiiksi noita kahta sävyä toisiinsa. Ei kuitenkaan ihan tasaiseksi vaan niin, että sinne jäi hieman vaaleampia ja tummempia kohtia ja siten pintaan saatiin hieman eloa.
(Tämä on makuasia, mutta omaan makuuni seinästä olisi tullut liian kirjava, jos molempia sävyjä oltaisiin laitettu sellaisenaan seinälle ja vasta siinä lastalla sekaisin kuten Tikkurilalta neuvottiin.)

- Sekoituksen jälkeen telaan todella runsaasti maalia ja levitys seinälle hyvin sekavasti ja ronskisti. Toinen maalaili telalla epämääräisiä alueita ja toinen tuli perässä tapettilastan kanssa ja veteli sillä ristiin rastiin. (Ja taas kerran makuasia, kuinka paljon haluaa telan rosoista jälkeä ja kuinka paljon lastan sileämpää jälkeä - itse halusin aika paljon rosoisuutta.)

Tärkein oppi oli ehkä se, että yhtään ei saanut pysähtyä eikä jäädä pipertämään tai korjailemaan mitään kohtaa vaan koko ajan piti mennä eteenpäin. Lisäksi jos tällaista on toteuttamassa niin suosittelen testaamaan ensin pahville tms. niin näkee millaista jälkeä maaleilla saa aikaan. Maalit oli todella riittoisia vaikka alkuun näytti, että eihän näillä purkeilla maalaa edes puolta seinää. Sävyt kannattaa kuitenkin miettä tarkkaan, koska suurella pinnalla yllätys voi olla iso, jos kyseinen harmaa taittaakin joko ruskeaan tai siniseen.

11 kommenttia:

 1. Hieno makkari! Haluisin tiedustella, että mistä vaatekaappisysteemi on? Jos kustomoitu, saisiko udella hintahaarukkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaapisto on tosiaan kustomoitu ja pelkän kaapiston hintahaarukkaa on valitettavasti vaikea sanoa, koska me tilattiin keittiö, eteisen ja makuuhuoneen kaapistot sekä wc:n allastason laatikosto samalta puusepältä ja saatiin niille siten aika hyvä pakettihinta..

   Poista
 2. Seesteinen ja rauhaisa makuuhuone, kuten sen kuuluu ollakin., Pidän hurjasti tuosta torkku/päiväpeitosta. Teit sen siis itse? Hienot värit siinä. Pellavalakanoita himoan itsekin, mutta meillä on niin paljon lakanoita, ettei oikeastaan ole tarvetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siis mä ompelin meille tuon lakanan näköisen päiväpeiton, mutta torkkupeitto on Hayn Mega Knit. Mun kärsivällisyys ei ehkä ihan vastaavan tekemiseen olisi riittänyt. :D

   Poista
  2. Aaa! Päiväpeittokin on upea! Ajattelinkin, että huhhuh, mitä osaamista, jos tuollaisen neuloo! :D

   Poista
 3. Hyvältä näyttää ja tosiaan tuo torkkupeitto on aivan ihana!! Seinäkin on onnistunut tosi hyvin! Harmaat sävyt on tosi vaikeita valita! Ne taittaa aina väärään suuntaan, mutta tuo näyttää kyllä just nappivalinnalta! Täytyykin kirjata ylös nuo käyttämäsi sävyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Se on niin totta ja tosiaan säikähdin itsekin että seinästä tuli ruskea mutta onneksi vielä kuivuessaan muuttui harmaaksi, huh!:)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää ja seinä on makee, samoin torkkupeitto!

  VastaaPoista
 5. Torkkupeitosta kysymys kun katselin noita Finnish Design Shopin -verkkokaupasta. Siellä oli Hayn Mega Knit jonka tosiaan mainitsit ja sen lisäksi siellä oli Hay Plus 9 peitto värinä pinkki. Niin onko teidän peitto siis tuo Mega Knit? Yritän noita värejä tihrustaa tästä koneen näytöltä mutta ei tuntunut olevan ihan yksi yhteen niin helpompi kysyä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eli tämä on Mega Knit joka on toiselta puolelta tällainen harmaapohjainen ja toiselta puolelta värikkäämpi. Tässä peitossa ei ole niitä plus-kuvioita mitä siinä toisessa. Molemmat kyllä musta kivoja.:)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!