sunnuntai 5. lokakuuta 2014

HITTI VAI HUTI -HAASTE


Sain Mustan oven Majalta jo varmaan kuukausi sitten mielenkiintoisen haasteen, mutta aika on taas rientänyt ja vasta nyt ehdin aiheeseen paneutua, sorry!

Jos et muuten vielä seuraa mustaovi -blogia niin nyt viimeistään kannattaa klikata tänne! Blogissa seurataan ehkä upeimman ja tyylikkäimmän näkemäni kodin valmistumista ja meitä lukijoita hemmotellaan joka viikko uusilla upeilla kuvilla, joita saa täällä kuola suupielistä valuen tuijotella.

Mutta sitten siihen haasteeseen, jossa oli tarkoitus pohtia blogien uusia hittejä eli niitä sisustusjuttuja, jotka sisustusblogeissa lopulta nousevat trendeiksi asti ja löytävät tiensä kaikkien kotiin. Tottahan se on, että välillä tuntuu, että kaikilla bloggaajilla on täsmälleen sama tyyli ja samat ostokset kassissa. Liekö kysymys yhtenäisestä mausta vai joukkohysteriasta?

Koska haasteesta on jo aikaa ja se on jo kiertänyt niin monessa blogissa, en viitsi alkaa täysin toistamaan muiden ennustuksia vaan päätin lähestyä haastetta hieman eri näkökulmasta. (Olen tosi huono ennustamaan mitään!) Aloin tämän haasteen myötä pohtia, mitkä kaikki blogeissa sisustushiteiksi viime aikoina nousseet asiat ovat kolahtaneet myös minuun. Näitä löytyykin yllättävän paljon ja kaikkeen en todellakaan olisi varmasti yhtä syvästi ihastunut ilman, että olisin niitä omista suosikkiblogeistani bongannut.

Tässä taitavien bloggaajien - jotka mahdollisesti myös työskentelevät sisustamisen parissa - trendien alulle paneva merkitys myös korostuu. Hyvä stailisti ja sisustusbloggari kun saa vaikka Alepan muovikassin näyttämään hyvältä jos sen oikein asettelee ja stailaa. Ja kas kummaa, kohta roikkuu samanlainen muovipussi meidän kaikkien seinällä. ;)

No toki nyt jokaisella on oma maku, jonka rajoissa sitä sitten innostuu tai on innostumatta eri trendeistä. (Esimerkiksi sen tiedän, että metsänvihreää tai syvänsinistä väriä ei meiltä tule löytymään vaikka se olisi trendikkäintä mitä maa päällään kantaa.) Ja tietysti sitä tulee seurattua muutenkin pääasiassa oman tyylisiä blogeja, jolloin on helppo ihastua samoihin juttuihin muiden bloggaajien kanssa.

Alla olevat blogihitit ovat sellaisia, jotka ovat saaneet minutkin sekaisin ja osa onkin jo löytänyt tiensä meille, osa löytänee ehkä vielä tulevaisuudessa:

1. Marmori: Marmori on yksi niistä asioista, joita joskus ehkä jopa inhosin, mutta nykyään huokaillen ihastelen. Mustan marmorin sanotaan olevan nyt se kuumempi juttu, mutta itse lämpenen edelleen vaalealle enemmän.

2. Betoni / betonimaiset pinnat: Haaveilin alunperin betonipinnotteisesta lattiasta tai keittiön tasosta. Nyt sitä löytyy meiltä kuitenkin vain pienesineiden muodossa sekä makuuhuoneen efektiseinästä, jossa betonin rouheaa fiilistä on tavoiteltu.

3. Pellava: Viime keväänä tuntui, että koko blogimaailma nukkuu pellavalakanoissa. Niin myös me. Ja kuten meidän makuuhuoneesta näkyy, pellava on vienyt sydämeni ja tullut meille jäädäkseen.

4. Kristalli: Nämä "kristalli"lasit, ostin jo viime maaliskuussa kun ne eivät vielä tulleet ihan joka paikasta vastaan. Sanottakoon kuitenkin, että kristallille materiaalina olen syttynyt juuri sisustusblogien ansiosta. Vanhempien lasivitriinissä ei ole kristalli koskaan ennen näyttänyt niin hyvältä kuin nyt.

5. Menun maustemyllyt: Nuo pelkistetyn kauniit myllyt aion kotiuttaa meille lähitulevaisuudessa. Monesta blogista jo bongatut myllyt sopivat täydellisesti myös meidän keittiöön ja onpa niitä käytössäkin toimivaksi kehuttu.

6. Beni Ouarain - matto: Kukapa ei tämän maton perään olisi kuolannut, varsinkin jos marokkolaistyyli ripauksina muutenkin uppoaa kuten se allekirjoittaneeseen tekee. Sen verran on kuitenkin matolla hintaa, että taitaa tämä hitti jäädä meillä vain haaveeksi.

7. Le Sac en Papier -pussi: Edulliset ja monikäyttöiset sisustustavarat nousevat helposti hiteiksi, koska niiden ostamista ei tarvitse niin kovin tarkasti harkita ja käyttötarkoituksia löytyy useita. Ko. paperipussi löytyy myös meiltä ja toimii tällä hetkellä paperiroskiksena keittiössä.

8. Pastellit: Mikään hillitön pastellihuuma ei minua koskaan vallannut, mutta sen verran kuitenkin, että yksi tuoli sai vaalean roosan värin viime keväänä. Eniten tykkään tästä sävystä yhdistettynä harmaaseen, jolloin se ei näytä liian hempeältä omaan makuun.

9. Kalanruoto: En todellakaan olisi voinut kuvitella vielä muutama vuosi sitten miettiväni, että kalanruotoparkettihan olisi ollut hyvä vaihtoehto tänne meidänkin kotiin. Niinpä vaan kuitenkin huomasin ajattelevani tässä taannoin kun Pinterestissä taas jotain ihanaa ruotsalaiskotia ihastelin. Ihan lattian mittakaavassa tästä ei ehkä hittiä tule, mutta uskon että kalanruotoa tullaan näkemään vielä monissa erilaisissa muodoissa, niin meillä kuin muillakin bloggaajilla.

KUVAT: 1 2 5 6 3 9 7 8

4 kommenttia:

 1. Viihdyin mainiosti tämän postauksen äärellä.
  Kalanruoto on näistä ehkä se minua kuumottavin ja samalla sitä eniten ihmettelen.
  Tuo paperikassivillitys menee ihan ohi mun käsityskyvyn, minussa se ei herätä mitään haluja eipä toisaalta mitään inhojakaan. Pellavaa ja marmoria pidän ihanina klassikkoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos viihdyit! Näinhän se on, että jotkut trendit itseäkin ihmetyttää kovasti ja toisille sitä sitten syttyy heti. :)

   Poista
 2. Haha, mä ajattelin keksineeni ihan itse tän kalanruotoparkettivillityksen! En edes lue kauheesti sisustusblogeja (paitsi tätä sun tietty) mutta niin se vaan on jostain munkin tajuntaan iskeytynyt. Olishan se pitänyt arvata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä yllätä! ;) Kyllä sitä varmaan on näkynyt monessakin paikkaa tässä viime aikoina, mutta on se kyllä kiva!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!