tiistai 7. lokakuuta 2014

LANKKUPÖYTÄ

Nythän on asia niin hienosti, että meillä olisi mahdollisuus saada tuollainen upea lankkupöytä uudeksi ruokapöydäksemme. Nimittäin mummolan ja kesäpaikkamme vanhaa rintamamiestaloa on tässä viime vuosina kunnostettu ja remontoinnin yhteydessä talon vanhat lattialankut ovat nyt vailla uusiokäyttöä. Yksi pöytä tai pöytäryhmä niistä tehdään itse tupaan, mutta tokihan kokonaisesta lattiasta saa paljon muutakin väsättyä.

Nykyinen ruokapöytämme on meille kyllä edelleen mieluisa, mutta se alkaa olla vähintäänkin kunnostuksen tarpeessa. Sen verran se on saanut osumaa muuttojen ja innokkaan imuroinnin seurauksena vuosien varrella. Pöytä on BoConceptin ja ostettiin se viitisen vuotta sitten edellisen kodin edellisiltä omistajilta asuntokauppojen yhteydessä. 

Kun nyt kuitenkin mahdollisuus uuteen ja hieman isompaan pöytään on niin miksipä ei. Näkisin, että sopiakseen meille täytyy lankkupöydässä olla jotkut sirot ja modernit jalat. Ylläolevista kuvista suosikkini on keskimmäisen kuvan pöytä, jossa yhdistyy kivasti rouheat ja paksut lankut sekä kepeät jalat. 

Tietääkö joku, mistä tämän tyylisiä pöydänjalkoja kannattaisi lähteä metsästämään/rakentamaan?

KUVAT: 1 2 3 4 5

6 kommenttia:

 1. Sopisiko nämä: http://m.ikea.com/fi/fi/catalog/products/art/50165003/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sopisi hyvinkin, kiitos vinkistä! Ikea ei koskaan petä.:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin on, olen niitä monesti sisustusliikkeissäkin ihastellut, mutta siellä yleensä koko pöytä tehty puusta. Itse tykkään juuri tuosta jalkojen ja pöytälevyn kontrastista, joten kiva kun päästään itse toteuttamaan.

   Poista
 3. Olisinpa minäkin suositellut Ikean Lerberg-pukkijalkoja :) Ne ovat kuitenkin ehkä vähän pienet ja kiikkerät isoon pöytään, Hayn "Loop" -pukkijalat ovat vähän isommat ja tukevammat. Meillä on itsetehdyssä keittiönpöydässä Fumacin "Frame" -jalat (tilattu Modeosta). Ne ovat todella tukevat ja kestävät yli sadan kilon painon, mutta silti ovat mielestäni melko sirot :)

  Loppuun vielä kiitos inspiroivasta ja kauniita kuvia sisältävästä blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, kiitos paljon näistä vinkeistä! Olet oikeassa, Ikeat saattaa olla liian heiveröiset tähän pöytään, koska lankut on aika massiiviset... Nuo Frame- jalat olisi myös siitä hyvät, että ne eivät ole tuolien tiellä ja muutenkin tykkään niistä! Enpä tiennyt että Hayllakin on pukkijalkoja, ei huono vaihtoehto sekään.

   Ja kiitos kauniista sanoista! :-)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!